Bloemkoolfrittata met gerookte kip en feta

Bloemkoolfrittata met gerookte kip en feta

Bloemkool, het is het hele jaar door te krijgen, het is gezond en het is veelzijdig. Je kunt het koken, stoven en er een heerlijk ovengerecht mee maken, zoals: bloemkoolfrittata. Dit ovengerecht met bloemkool, gerookte kip en feta staat regelmatig bij ons op tafel.

De frittata is makkelijk te bereiden en de smaak is voortreffelijk en dat terwijl je helemaal niet zoveel hoeft te kruiden. De gerookte kip en de feta geven er een heerlijke volle en ziltige smaak aan. Met deze frittata doe je zeker je familie en vrienden een plezier, want het valt bij iedereen in de smaak. Hoe ik aan het recept gekomen ben, weet ik niet meer, maar oorspronkelijk was het recept anders en heb ik het naar eigen smaak aangepast.

Deze frittata past heel erg goed in een koolhydraatarm dieet. Ook wordt een frittata regelmatig bereid door mensen die het Ketodiet volgen. Het Ketodiet is vooral in Amerika erg populair getuige de vele Engelstalige kookboeken op bol.com. In Nederland staat dit dieet bekend als het Ketogeen dieet. Er zijn ook Nederlandse en Nederlandstalige kookboeken met koolhydraatarme recepten.

Overigens is een koolhydraatarm dieet niet voor iedereen geschikt. Sonja Bakker gelooft er zelfs niet in. Ik heb het zelf diverse keren geprobeerd, maar ook voor mijn lijf is het niet geschikt. Vandaar dat er bij ‘voor erbij’ linzenpasta wordt genoemd. 

Wat heb je nodig:

Voor erbij:

Zo bereid je de frittata met bloemkool:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Kook de bloemkool 5 minuten met een bouillonblokje.
  3. Schep de bloemkool uit de pan in een ovenschaal.
  4. Verspreid de doperwtjes, gerookte kip en de kaas erover.
  5. Klop 4 eieren los met de sojaroom en meng er knoflook doorheen.
  6. Kruid eventueel met wat zout en peper en giet het over de bloemkool in de ovenschaal.
  7. Zet de schaal circa 40-45 minuten in de oven. Het is gaar als het eimengsel is gestold.
  8. Kook ondertussen de pasta in het bloemkoolvocht gaar, giet af en giet er nog een scheutje olijfolie en tamari overheen.

Boodschappen bestellen of zelf in de winkel halen? Met deze tips wordt het een stuk makkelijker!

Alle ingrediënten op je AH boodschappenlijst zetten doe je door hieronder op ‘Zet alles op je lijst’ te klikken en de boodschappen staan in je AH-account.

Handig is ook de Appie AH-app. Heb je deze AH-app nog niet, download hem dan HIER. Als je de producten op je boodschappenlijst in de AH-app zet, dan kun je ervoor kiezen ze op volgorde te zetten waarop de producten in de winkel liggen. Zo ren je in de winkel niet gestresst van hot naar her en bespaar je tijd.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.