Griekse spinaziestamppot

Griekse spinaziestamppot

Griekenland staat bekend om zijn smakelijke en lichte gerechten. In de herfst en winter met je familie en vrienden toosten op die mooie Griekse zomer en toch een goed gevulde maag?  Met deze Griekse spinaziestamppot ontmoet je in het koude Nederland de smaken van Griekenland. Op de foto ziet het er in de pan een beetje prutterig uit, maar ik kan je garanderen dat de smaak voortreffelijk is. 

Wat heb je nodig voor 4-6 personen:

  • 500 gram diepvriesspinazie deelblokjes ontdooid
  • 400 gram kip gyros van de markt of poelier
  • 1 pakje echte Feta in blokjes
  • 20 snoeptomaatjes gehalveerd
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 grote zoete aardappels in blokjes
  • 7 kleine nieuwe aardappels dun geschild en in blokjes
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel Griekse vloeibare honing
  • 1 eetlepel gedroogde oregano 
  • Juszakje of restje jus van andere maaltijd
  • Een mooie grote stamppotpan
  • Een kleurige aardappelstamper 

Zo bereid je de Griekse spinaziestamppot:

  1. Aardappels gaar koken met groentebouillontablet, afgieten en ca 250 ml vocht opvangen in steelpannetje.
  2. Ondertussen ui en knoflook fruiten, kip gyros toevoegen en gaar bakken.
  3. Spinazie en tomaatjes 2 minuten mee laten pruttelen.
  4. Dressing maken van yoghurt, mosterd, oregano en honing door met een kleine garde goed te mixen.
  5. Aardappels stampen.
  6. Dressing en fetablokjes door aardappels roeren.
  7. Vervolgens gare spinaziemengsel er goed door roeren. 
  8. Juszakje in steelpannetje met opgevangen aardappelvocht legen, met garde goed mengen en koken/bereiden volgens aanwijzing op verpakking.
  9. Spinaziestamppot over borden verdelen met daarover een juslepel jus. 
Kali Orexi!


   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.